Τοποθεσία

Η Villa Ourania βρίσκεται πάνω από έναν υπέροχο κόλπο με τη δική της παραλία, τη Λυγαριά, που είναι ένα όμορφο μέρος για να μείνετε και να απολαύσετε ειδυλλιακές διακοπές στην παραλία. Σε βολική τοποθεσία με εύκολη πρόσβαση σε κάθε είδους εγκαταστάσεις και υπηρεσίες, αυτή είναι μια ιδιαίτερα εξαιρετική επιλογή για οικογένειες ή παρέες φίλων. Η Λυγαριά είναι επίσης η ιδανική βάση για να εξερευνήσετε την Κρήτη, με εύκολη πρόσβαση σε μερικά από τα σημαντικότερα αξιοθέατα του νησιού.

Η τοποθεσία της Λυγαριάς δεν θα μπορούσε να είναι πιο βολική. Αυτό το παραθεριστικό θέρετρο βρίσκεται μεταξύ της Αγίας Πελαγίας και του Αμμούδι. Απέχει μόλις 20 λεπτά βορειοδυτικά της πόλης του Ηρακλείου. Ο κόλπος με ανατολικό προσανατολισμό είναι προστατευμένος από τους βορειοδυτικούς ανέμους που συχνά βιώνει η βόρεια ακτή της Κρήτης.

Στο χωριό Λυγαριά μπορείτε να βρείτε πολλές ταβέρνες, που προσφέρουν παραδοσιακά αλλά και διεθνή πιάτα, μπαρ, καφετέριες.

Πολύ κοντά στη Λυγαριά βρίσκονται επίσης τα ακόλουθα θέρετρα και οι πιο όμορφες παραλίες του Ηρακλείου: ο κόλπος της Αγίας Πελαγίας (κύρια παραλία – και η πιο πολυσύχναστη), ο όρμος του Μονοναύτη, ο κόλπος του Κλαδισού, η παραλία του Μαδέ, η παραλία Ψαρομούρα, η παραλία των Φυλάκων, το Αμμούδι. Αν και υπάρχουν αρκετές (μικρές, σχεδόν κρυμμένες) παραλίες στην περιοχή (πολλές από τις οποίες είναι προσβάσιμες μόνο με πόδια ή με βάρκα).

Η Αγία Πελαγία, όπως αναφέρθηκε παραπάνω είναι από τα πιο όμορφα και πολυσύχναστα καλοκαιρινά θέρετρα στην Κρήτη και συγκεκριμένα στον Νομό Ηρακλείου. Μπορείτε να βρείτε πολλές ταβέρνες με παραδοσιακά αλλά και διενθή πιάτα, μπαρ, καφετέριες αλλά και διάφορα καταστήματα όπως φαρμακεία, σουπερμάρκετ κ.τ.λ. Απέχει 30 λεπτά της πόλης του Ηρακλείου, και μόλις 20 λεπτά της Villa Ourania.


Σε ακτίνα 35-50 χλμ. θα βρείτε πολλά ενδιαφέροντα μέρη για επίσκεψη, όπως το Μινωικό Παλάτι της Κνωσού, το Αρχαιολογικό Μουσείο Ηρακλείου, τα παραδοσιακά χωριά Αχλάδα, Φόδελε, Ρογδιά και Ανώγεια μέχρι το ψηλότερο βουνό της Κρήτης Ίδη ( ονομάζεται επίσης «Ίδα» ή «Ψηλορείτης» – ύψος 2.456 μ.).